Volvo versnellingsbak revisie

Het kan natuurlijk gebeuren dat uw Volvo versnellingsbak aan een onderhoudsbeurt toe is. De professionals van SHM Transmissie voeren dit graag voor u uit. Dankzij onze lange ervaring met het reviseren van alles soorten Volvo transmissies, kunnen wij op een snelle en kundige wijze uw versnellingsbak repareren of verbeteren. Dit doen wij zowel voor nieuwe types, zoals de Volvo XC40, als voor klassiekers, zoals de Amazon. Uw auto is vaak binnen 24 uur klaar en in de tussentijd kunt u een gratis leenauto gebruiken. Wanneer u geen tijd heeft om de auto te komen brengen, kunnen wij deze ook gratis bij u ophalen.

Volvo versnellingsbak kapot?

Indien uw Volvo versnellingsbak stuk is, laat u de reparatie graag uitvoeren door vakmensen. Dan zit u goed bij SHM Transmissie. Zo gebruiken wij alleen de beste onderdelen voor de reparatie en bovendien kunt u zich beroepen op één jaar garantie, die we bij een revisie en reparatie geven. Het liefst vermijdt u een kapotte versnellingsbak natuurlijk helemaal. Dan is het slim om een revisie te laten uitvoeren. Tijdens een revisie worden de zwakke plekken van de Volvo transmissie aangepakt, wat een kapotte versnellingsbak in de toekomst kan voorkomen. Hierdoor gaat u weer vol vertrouwen de weg op met uw Volvo.

Volvo versnellingsbak problemen

Een preventieve revisie is een goede keuze, maar een revisie is eigenlijk noodzakelijk wanneer u bepaalde problemen opmerkt. Om deze problemen te herkennen, moet u vooral goed opletten tijdens het schakelen. Als u bijvoorbeeld merkt dat het schakelen zwaarder gaat dan eerst, kan dit op bepaalde slijtage in uw versnellingsbak wijzen. Andere symptomen van een versleten versnellingsbak zijn een knarsend of raar geluid bij het wisselen van de versnelling, al dan niet in combinatie met een vreemde geur. Als u merkt dat uw versnelling eruit schiet, is het ook absoluut verstandig om voor een revisie te kiezen.

Volvo automaat problemen

Volvo’s zijn niet alleen geproduceerd met een manuele versnellingsbak, maar ook met een automaat. Een automaat schakelt voor u, wat het opmerken van problemen lastiger kan maken. Toch zijn er bepaalde signalen die u op kunt merken, waarmee u een kapotte automaat voor kunt zijn. Heeft u bijvoorbeeld het idee dat de automaat slipt tijdens het rijden? Of hoort u een raar gebonk, bijvoorbeeld wanneer u invoegt op de snelweg? Dan kunnen er componenten in uw automaat zijn, die het beste vervangen kunnen worden. Bij een revisie van een Volvo automaatbak pakken wij dat allemaal aan en verversen we bovendien de olie.

Reparatie versnellingsbak Volvo

Hoe gaan wij precies te werk bij de reparatie van een versnellingsbak van Volvo? Ten eerste hoeft u niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Wij geven u eerst namelijk een gratis diagnose, waarbij we kijken wat er precies moet gebeuren en een inschatting kunnen maken van de kosten. Zo kunnen we besluiten dat het beste is om de bak helemaal te vervangen. Dit is onder meer het geval als er onherstelbare schade is. In andere gevallen halen wij de versnellingsbak uit elkaar, maken de componenten grondig schoon en vernieuwen onderdelen die niet goed meer zijn.

Kosten reparatie en revisie Volvo

Het repareren van een Volvo versnellingsbak of automaat is per type verschillend. Hierdoor zijn de kosten voor elk model ook weer anders. Dit kunnen wij u pas zeggen, wanneer wij weten wat voor Volvo en problemen u precies heeft. Het repareren is in de meeste gevallen wel een stuk duurder dan het reviseren. Een revisie kan natuurlijk wel onnodig duur voelen, aangezien de Volvo nog gewoon schakelt. Maar hierdoor kunt u wel een kapotte versnellingsbak, en dus hogere kosten, voorkomen.

Bekijk ook: versnellingsbak revisieversnellingsbak


 Gratis diagnose


 Gratis ophaal- & bezorgservice


 Standaard 1 jaar garantie


 Betrouwbaar & Vakkundig


 Binnen 24 uur gereed of bezorgd


 Ruim 42 jaar ervaring
Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.Hallo, kunnen we u ergens mee helpen?