Renault versnellingsbak revisie

Wilt u graag dat uw Renault weer soepel schakelt? Of heeft u een tweedehands Renault gekocht en wilt u zeker weten dat alles goed werkt? Dan is een revisie van een Renault versnellingsbak een verstandig keuze. SHM Transmissie heeft een jarenlange ervaring met het reviseren en repareren van Renault versnellingsbakken en automaten. Dit doen wij voor elk model Renault. Na een revisie bieden wij standaard één jaar garantie. Daarnaast kunt u gratis een auto lenen of bieden wij een gratis haal- en brengservice, als u geen tijd heeft om naar de garage te komen.

Renault versnellingsbak kapot

Is uw versnellingsbak kapot en kunt u niet meer naar uw werk? Dan wilt u natuurlijk dat uw auto snel gemaakt wordt. Bij SHM Transmissie repareren wij uw Renault versnellingsbak meestal binnen 24 uur, zodat u weer op weg kunt. Het is echter beter om een kapotte versnellingsbak te voorkomen. Dit kunt u doen door uw bak te laten reviseren, waarbij wij de verschillende onderdelen checken op slijtage en indien nodig vervangen. Voordat we hieraan beginnen bieden wij u een gratis diagnose, zodat we kunnen zien of een revisie daadwerkelijk nodig is. Hierdoor voeren wij geen onnodige werkzaamheden uit.

Renault versnellingsbak problemen

Een revisie van uw Renault versnellingsbak is al helemaal verstandig als er bepaalde problemen zijn. Die kunnen ontstaan door slijtage van diverse samenwerkende onderdelen van uw versnellingsbak. Als bepaalde tandwielen of lagers versleten zijn, hoort u bijvoorbeeld een raar geluid tijdens het schakelen. Als de synchromesh-ringen hun werk niet meer goed doen, zult u merken dat het schakelen stroever gaat dan voorheen. In deze en andere gevallen is het het beste om snel langs te komen en uw Renault versnellingsbak te laten nakijken. Hiermee voorkomt u dat u met pech onderweg komt te staan.

Renault automaat problemen

Ook wanneer u rijdt in een Renault met een automaat, is een revisie een goede keuze. Bij een revisie vervangen wij bijvoorbeeld de olie en zorgen we dat de automaat weer helemaal schoon is. Daarnaast vernieuwen wij in de meeste gevallen de voeringen, lagers en keerringen. Hierdoor schakelt de automaat weer soepel en kunt u ongestoord op reis. Naast een preventieve revisie, moet u uw automaat zeker laten reviseren wanneer er problemen met de automaat zijn. Deze problemen herkent u onder meer door goed te luisteren. Als u een bonkend geluid hoort als de auto naar een andere versnelling schakelt, kan dit problemen aangeven.

Reparatie versnellingsbak Renault

Naast het reviseren van versnellingsbakken van Renault voeren wij ook reparaties uit. Dit doen wij door onze jarenlange ervaring op vakkundige en grondige wijze. Indien mogelijk vervangen wij de kapotte onderdelen, zodat de Renault weer goed rijdt. Als de reparatie duurder is dan een nieuwe versnellingsbak of wanneer de bak niet meer gerepareerd kan worden, dan raden wij aan om een nieuwe versnellingsbak in uw Renault te plaatsen. Dit kan ook om een gereviseerd exemplaar gaan, wat aan te raden is bij een wat oudere Renault.

Kosten reparatie en revisie Renault

De kosten van een reparatie en revisie van een Renault automaat of een Renault versnellingsbak zijn erg verschillend per model. Het is dus lastig te zeggen wat de precieze kosten zullen zijn. De kosten van een vervanging of reparatie kunnen echter aardig in de papieren lopen. Het is daarom altijd goed om schade aan uw versnellingsbak voor te zijn, zeker gezien het feit dat er dan ook niet versleten onderdelen kapot kunnen gaan. Laat uw automaat of versnellingsbak dan ook reviseren, zodat u deze schade voorkomt. Op de lange termijn zijn de kosten van het onderhoud dan een stuk lager.

Bekijk ook: versnellingsbak revisieversnellingsbak

versnellingsbak revisie


 Gratis diagnose


 Gratis ophaal- & bezorgservice


 Standaard 1 jaar garantie


 Betrouwbaar & Vakkundig


 Binnen 24 uur gereed of bezorgd


 Ruim 42 jaar ervaring
Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.Hallo, kunnen we u ergens mee helpen?