Peugeot versnellingsbak revisie

SHM Transmissie reviseert en repareert al tientallen jaren versnellingsbakken van alle Peugeot modellen. Dankzij onze ervaring en standaard één jaar garantie weet u zeker dat u weer zonder zorgen met de auto op stap kunt. Is de versnellingsbak stuk of wilt u graag dat deze onderhouden wordt, zodat u niet met pech langs de weg staat? SHM Transmissie zorgt dat uw Peugeot binnen 24 uur klaar is en biedt bovendien een gratis ophaal- en bezorgservice aan. Daarnaast zijn wij erkend door BOVAG, ANWB en RDW.

Peugeot versnellingsbak kapot

Een versnellingsbak is een erg belangrijk onderdeel van uw auto en zit bovendien erg ingewikkeld in elkaar. Tijdens het rijden wordt de versnellingsbak intensief gebruikt, dus het is niet gek dat de versnellingsbak soms kapot gaat. In dat geval staan wij voor u klaar. Dankzij onze expertise repareren we de versnellingsbak op een professionele wijze, zodat u weer ongestoord op weg kunt. Daarnaast kunnen wij eventuele gebreken aan uw Peugeot versnellingsbak voor zijn. Tijdens een revisie lopen wij alle onderdelen, zoals synchromesh-ringen en tandwielen, grondig na om slijtage te ontdekken. Hierdoor kunnen we voorkomen dat de bak kapot gaat.

Peugeot versnellingsbak problemen

Omdat de reparatie van een kapotte versnellingsbak erg duur kan zijn, is het belangrijk om schade hieraan te voorkomen. Dit kunt u doen door gebreken op tijd te ontdekken en de onderdelen door ons te laten vervangen. Maar hoe herkent u deze problemen precies? Let vooral of de auto nog fijn schakelt. Schakelt uw Peugeot bijvoorbeeld zwaar of stroef, dan kan dat een teken zijn dat er sprake is van slijtage. Ook wanneer de auto herrie maakt tijdens het schakelen of u een brandlucht ruikt, kan dit duiden op slijtage van uw versnellingsbak. Het is dan belangrijk dat u de versnellingsbak van uw Peugeot snel laat reviseren.

Peugeot automaat problemen

Daarnaast kunnen er ook problemen zijn met de automaat van een Peugeot. Ook in dat geval kunnen wij de automaat reviseren of repareren. Het is bij een automaat bijvoorbeeld verstandig om zo nu en dan de olie te laten vervangen. Hier kan door de jaren heen vuil in komen, wat ervoor zorgt dat de automaat minder goed schakelt of zelfs stuk gaat. Bij het vervangen van de olie, reinigen we de automaat bovendien grondig. Hierdoor voorkomt u een dure en vervelende reparatie. Maakt uw auto een bonkend geluid tijdens het rijden of heeft u het gevoel dat de versnelling slipt? Kom dan zeker langs voor een diagnose.

Reparatie versnellingsbak Peugeot

Als de versnellingsbak van uw Peugeot kapot is, repareren wij deze graag voor u. We halen de versnellingsbak of automaat uit elkaar en reinigen deze, zodat we goed kunnen zien waar de schade zit. Versleten tandwielen of keerringen vervangen we, zodat de versnellingsbak weer als een zonnetje loopt. Als de versnellingsbak niet te repareren is, bijvoorbeeld door een scheur, dan raden wij aan om deze te laten vervangen. Dit kan zowel een tweedehands als een nieuwe bak zijn. Dit hangt voornamelijk af van de leeftijd van de auto. Voor een wat oudere Peugeot is een tweedehands versnellingsbak vaak het meest geschikt.

Kosten reparatie en revisie Peugeot

U wilt natuurlijk graag weten wat de prijs van een revisie of reparatie van een Peugeot versnellingsbak is. Dit is lastig te zeggen en hangt af van het model Peugeot, maar ook van de mate van schade of slijtage. Voor elke revisie of reparatie geldt dus een andere prijs. Het is in ieder geval goed om te bedenken dat het voorkomen van problemen altijd beter is dan repareren. Bij een regelmatige revisie zullen uw kosten op de lange termijn een stuk lager zijn.

Bekijk ook: versnellingsbak revisieversnellingsbak

versnellingsbak revisie


 Gratis diagnose


 Gratis ophaal- & bezorgservice


 Standaard 1 jaar garantie


 Betrouwbaar & Vakkundig


 Binnen 24 uur gereed of bezorgd


 Ruim 42 jaar ervaring
Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.