Citroën versnellingsbak revisie

Een Citroën versnellingsbak revisie van SHM Transmissie kan veel problemen in de toekomst voorkomen. Een revisie is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer u problemen met uw auto opmerkt, u een tweedehands Citroën hebt gekocht of al veel kilometers met de versnellingsbak hebt gereden. Wij voeren een revisie of reparatie doorgaans binnen een dag uit, waardoor u uw Citroën weer snel kunt gebruiken. Ook krijgt u van ons één jaar garantie, een gratis leenauto op de dag van de revisie of kunt u kosteloos gebruikmaken van onze haal- en brengservice. Dankzij een revisie rijdt uw Citroën weer alsof hij nieuw is.

Citroën versnellingsbak kapot?

Bij een kapotte versnellingsbak wilt u snel een oplossing hebben. SHM Transmissie biedt deze oplossing voor u. Wij reviseren al tientallen jaren Citroën versnellingsbakken van alle modellen. Bovendien werken wij uitsluitend met onderdelen van de beste kwaliteit. Na de reparatie weet u dus dat de versnellingsbak weer perfect zal werken. Als een kapotte versnellingsbak voor wilt zijn, is het verstandig om periodiek uw Citroën versnellingsbak te reviseren. Tijdens een revisie vervangen wij namelijk onderdelen die niet naar behoren werken. Dit voorkomt pech en schade in de toekomst.

Citroën versnellingsbak problemen

Door het intensieve gebruik en de complexiteit van de versnellingsbak, kunnen er in de loop der jaren verschillende problemen ontstaan. Een versnellingsbak bestaat namelijk uit veel verschillende assen, tandwielen en ringen, die op de een of andere manier allemaal met elkaar samenwerken. Deze bewegende delen slijten hierdoor, wat voor een kapotte versnellingsbak kan zorgen. Maar u kunt dit soort problemen ook vroegtijdig signaleren. Als de Citroën bijvoorbeeld zwaar schakelt of u een knarsend geluid hoort bij het schakelen, kan dit beteken dat bepaalde componenten vervangen moeten worden. In dat geval is het verstandig om uw auto naar SHM Transmissie te brengen.

Citroën automaat problemen

U kunt natuurlijk ook in een Citroën met een automaatbak rijden. Ook dan kan regelmatig onderhoud de kans op pech en schade verkleinen. Net zoals in een manuele bak zitten in een automaat namelijk veel onderdelen, die tijdens het rijden slijten. Daarnaast kan de olie vervuild raken of stroperig worden, wat het automatisch schakelen kan bemoeilijken. Een revisie kan dit soort complicaties tijdig verhelpen. Wij maken uw automaat goed schoon, vervangen de olie en kijken of bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Is er sprake van slijtage, dan vernieuwen wij deze componenten, zodat de automaat weer goed loopt.

Reparatie versnellingsbak Citroën

Door de ingewikkeldheid van een versnellingsbak, kan deze het beste door de specialisten van SHM Transmissie gerepareerd worden. Na een kosteloze diagnose kunnen wij bepalen wat er precies aan uw Citroën versnellingsbak of automaat moet gebeuren. We zien bijvoorbeeld dat we bepaalde tandwielen of synchromesh-ringen moeten vernieuwen, waarna de bak weer goed werkt. In sommige gevallen blijkt echter dat er erg veel onderdelen versleten zijn en hier veel werk in gaat zitten. In overleg met de klant bepalen we dan of het beter is om een andere versnellingsbak te plaatsen. Wij plaatsen zowel tweedehands als nieuwe bakken.

Kosten reparatie en revisie Citroën

De kosten voor een revisie of reparatie van Citroën versnellingsbak of automaat zijn door de grote variëteit aan modellen moeilijk van tevoren in te schatten. Een reparatie is echter in de meeste gevallen een stuk duurder dan een revisie. Denk hier dus vooral aan wanneer u de prijs van een revisie te hoog vindt. Op de langere termijn kan dit namelijk alsnog een goedkopere optie zijn, aangezien een kapotte versnellingsbak veel meer kosten met zich mee brengt.

Bekijk ook: versnellingsbak revisieversnellingsbak


 Gratis diagnose


 Gratis ophaal- & bezorgservice


 Standaard 1 jaar garantie


 Betrouwbaar & Vakkundig


 Binnen 24 uur gereed of bezorgd


 Ruim 42 jaar ervaring
Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.Hallo, kunnen we u ergens mee helpen?