BMW logo icoon - SHM Transmissie

BMW versnellingsbak revisie

Schakelt uw BMW niet meer zo lekker of wilt u graag dat er grondig gekeken wordt naar uw versnellingsbak? Dan bent u bij SHM Transmissie aan het juiste adres. Wij hebben een jarenlange ervaring met het reviseren van BMW versnellingsbakken en automaten, zodat uw auto weer als een zonnetje loopt. Een BMW versnellingsbak revisie is altijd een goed idee. Hiermee voorkomt u namelijk hogere kosten in de toekomst en zorgt u ervoor dat u niet onverwacht langs de kant van de weg stil komt te staan. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarnaast bieden wij onder meer een gratis diagnose en een gratis ophaal- en bezorgservice.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

BMW versnellingsbak kapot

Als uw BMW versnellingsbak kapot is, helpen we u graag bij de reparatie. Een kapotte versnellingsbak kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan, maar de belangrijkste oorzaak is slijtage. Het is daarom erg belangrijk dat u regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan uw versnellingsbak. Een versnellingsbak krijgt het tijdens het rijden namelijk zwaar te verduren, waardoor er in potentie veel stuk kan gaan. Onderhoud kan dit soort problemen voor zijn. Een versnellingsbak revisie is daarom ideaal als u pech en extra schade wilt voorkomen, die eventueel kunnen ontstaan wanneer er bijvoorbeeld een onderdeel afbreekt.

BMW versnellingsbak problemen

Problemen aan de versnellingsbak van uw BMW kunnen op verschillende manieren ontstaan en zijn ook op verschillende manieren te herkennen. Schakelt uw auto bijvoorbeeld niet meer zo goed? Dan kunnen de synchromesh-ringen versleten zijn. Andere symptomen die kunnen duiden op problemen met uw versnellingsbak zijn bijvoorbeeld een brandlucht of het feit dat er veel herrie ontstaat bij het schakelen. Ook kan de versnelling eruit schieten. Merkt u een of meerdere van deze problemen bij uw auto? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om ergere schade te voorkomen.

BMW automaat problemen

Ook de automaat van uw BMW kan problemen vertonen. Zo kan u een bonkend geluid horen wanneer u rijdt, maar bijvoorbeeld ook het idee hebben dat de versnellingsbak slipt. Ook in deze gevallen is het belangrijk dat u meteen naar uw BMW automaat laat kijken. De kosten van wachten kunnen namelijk vele malen hoger zijn. Maar niet alleen bij problemen is het een goed idee om de automaat te laten reviseren. De olie van een automaat moet namelijk ook regelmatig vervangen worden om toekomstige opstoppingen en problemen te voorkomen. Bij het vervangen van de olie zorgen we ook dat de automaat helemaal gereinigd wordt.

Reparatie versnellingsbak BMW

Na onze diagnose vervangen en repareren we waar nodig. Zo vervangen we bij een BMW versnellingsbak revisie vaak de lagers, synchromeshringen en de keerringen. Ook wordt de versnellingsbak grondig gereinigd. Mocht er een scheur in de versnellingsbak zitten, dan raden wij aan om de versnellingsbak te vervangen. Afhankelijk van de staat van uw auto raden wij aan om een nieuwe of een tweedehands versnellingsbak te installeren. Dankzij deze vervanging kunt u weer onbezorgd op weg en bijvoorbeeld met uw gezin op vakantie, zonder bang hoeven te zijn dat u onderweg pech krijgt.

Kosten reparatie en revisie BMW

De kosten van een reparatie en revisie van een versnellingsbak of een automaat voor een BMW variëren. Dit hangt onder meer af van het model, de mate van slijtage en de leeftijd van de auto. Een revisie kan aardig in de papieren lopen, maar bedenk hierbij dat regelmatig onderhoud altijd goedkoper is dan te lang met een versleten versnellingsbak doorrijden. Wanneer de versnellingsbak stuk gaat, kan er namelijk ook schade ontstaan aan onderdelen die nog niet aan vervanging toe zijn. Hierdoor zijn de kosten van reparatie vaak hoger.
Bekijk ook: versnellingsbak revisie

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gratis diagnose

Standaard 1 jaar garantie

Snel weer op de weg