Voorgevel pand
SHM Transmissie logo
Voorgevel pand
Versnellingsbak onderdelen
Monteur
Gears

Transmissie onderhoud: voorkomen beter dan repareren

Hand of car engine mechanic with wrench.

Goed onderhoud van de versnellingsbak is als het onderhoud van de motor: dit mag niet onderschat worden! Voor een complete en aangename rijbeleving is immers meer nodig dan alleen een soepel werkende krachtbron.

De transmissie maakt onderdeel uit van de aandrijflijn van iedere auto. Met andere woorden: is uw handbak of automaat niet probleemloos? Dan merkt u dat meteen in de manier van rijden. Bovendien loopt u daarmee direct het risico dat er meer gebreken ontstaan in de aandrijflijn, want ieder onderdeel houdt met elkaar verband. SHM Transmissie verzorgt het onderhoud van elk type versnellingsbak met de grootst mogelijke zorg. Immers, voorkomen is beter dan repareren of reviseren!

Specialist in versnellingsbak revisie, reparatie én onderhoud

Een transmissie repareren of reviseren blijft onze specialiteit, maar we beleven ook veel plezier aan het onderhouden van een automaatbak of handgeschakelde versnellingsbak. Kennis en ervaring zijn een absolute must in dit proces. Juist doordat SHM iedere bak van binnen en van buiten kent, hebben wij een flinke voorsprong op andere ‘specialisten’ in transmissie onderhoud. Daarnaast leveren wij een bijpassende service van hetzelfde hoge niveau. Kortom, wie voor SHM kiest, kiest voor kwaliteit én voor service.

Cross-section of a car gearbox. mechanic work in the garage.

Maatwerk dienstverlening voor alle type transmissies

Car clutch pressure plate replacement

Geen transmissie is hetzelfde. Dit betekent dat onze aanpak altijd maatwerk vereist. Handgeschakeld of automatisch, sequentieel of volautomaat, met óf zonder dubbele koppeling; SHM Transmissie weet raad met iedere handbak, CVT, DSG, PDK, S tronic of traditionele automaat.

Automaat flushen als preventief onderhoud of ter herstel

Tot de SHM specialiteiten behoort tevens het spoelen van een automaatbak, ook wel flushen genoemd. Flushen is een manier van reinigen, exclusief bedoeld voor automatische transmissies. Dit type onderhoud wordt zowel preventief gebruikt als ten behoeve van herstelwerkzaamheden. Problemen bij koud schakelen, schokken en slippen zijn voorbeelden van redenen om een automaat te laten spoelen. Doet u dit voordat er defecten en/of foutcodes in de bak ontstaan, dan heeft dit mogelijk een preventieve werking.

gears and other gearbox parts close-up

Bakreparatie of revisie niet altijd noodzakelijk

Automatic transmission gearbox in cross section. Automobile transmission gearbox on white background.

Dit werkt zo: wie zijn of haar automatische versnellingsbak laat flushen, verwijdert vuildeeltjes uit de techniek. Speciale apparatuur en additieven dragen bij aan een inventief reinigingsproces. Met nieuwe olie en filters kan de automaatbak er in de meeste gevallen weer een aanzienlijke tijd tegenaan. Het alternatief is uw automaat laten repareren of reviseren. Maar zo ver hoeft het dus niet (altijd) te komen!

Neem hier contact met ons op, en ontdek wat we voor u kunnen betekenen in transmissie onderhoud. U bent van harte welkom!

Bel ons voor gratis advies!

Snel schakelen met SHM Transmissie.

Voor ieder budget een oplossing.

Reparatie

Uw versnellingsbak snel en voor elk budget weer als nieuw!

Revisie

Uw versnellingsbak reviseren voor zowel particulieren als garagebedrijven.

Ruil

Wij helpen u graag met het ruilen van uw versnellingsbak !